Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Përsëritje 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Një shtatëkëndësh ka shtatë brinjë. Sa është shuma e këndeve të brendshme të tij?
  2. Tregoni se shuma e këndeve të jashtme të pesëkëndëshit të rregullt është 360°360\degree.