Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Vizatoni një rrjet koordinativ, në boshtet OxOx dhe OyOy të të cilit të paraqiten vlerat nga 0 në 6. Shënoni në të pikat: A (1,1), B (3,3) dhe C (5,1). Bashkojini këto pika. Çfarë lloj trekëndëshi përftuat?