Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Cili katërkëndësh përshkruhet më poshtë?

  1. Katërkëndëshi ka një çift brinjësh paralele. Këndet nuk i ka të barabarta ndërmjet tyre.
  2. Katërkëndëshi ka dy çifte brinjësh paralele, dy çifte këndesh të barabarta dhe të gjitha brinjët me gjatësi të barabartë.