Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruajini si thyesa, në trajtën më të thjeshtë, numrat dhjetorë periodikë të mëposhtëm. Tregoni metodën tuaj.

  1. 0.80.\overline8
  2. 0.230.2\overline3