Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e shprehjeve të mëposhtme dhe përfundimet jepini në trajtën e tyre më të thjeshtë.

  1. 35×16\dfrac{3}{5} \times \dfrac{1}{6}
  2. 9×389 \times \dfrac{3}{8}
  3. 29:13\dfrac{2}{9} : \dfrac{1}{3}
  4. 12:2312 : \dfrac{2}{3}
  5. 112+512\dfrac{1}{12} + \dfrac{5}{12}
  6. 5613\dfrac{5}{6} - \dfrac{1}{3}
  7. 211+13\dfrac{2}{11} + \dfrac{1}{3}
  8. 2341272\dfrac{3}{4} - 1\dfrac{2}{7}