Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Përsëritje 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet kuadratike të mëposhtme.

  1. x23x4x^2-3x-4
  2. x27x+10x^2-7x+10
  3. x2+8x9x^2+8x-9
  4. 2x2+7x+32x^2+7x+3
  5. 6x2+7x36x^2+7x-3
  6. 8x216x+68x^2-16x+6