Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rishkruani secilën prej formulave të mëposhtme, në mënyrë që XX të jetë subjekti.

  1. 3+2X=A3+2X=A
  2. AXB=3CAX-B=3C
  3. 3X+Y4Z=5\dfrac{3X+Y}{4Z}=5
  4. X+4=2Y\sqrt{X+4}=2Y
  5. X22K=L2X^2-2K=L^2