Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Janë dhënë funksionet ff dhe gg si më poshtë: f(x)=5xf(x)=5x dhe g(x)=x+3g(x)=x+3.

  1. Gjeni vlerën e: i) f(7)f(7); ii) g(5)g(-5).
  2. Shkruani funksionin e anasjellë të: i) f(x)f(x); ii) g(x)g(x).
  3. Shkruani funksionin e përbërë: i) g(f(x))g(f(x)); ii) f(g(x))f(g(x)).