Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Përsëritje 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet kuadratike të mëposhtme.

  1. x281x^2-81
  2. 16x24916x^2-49
  3. x27xx^2-7x
  4. 21x2+28x21x^2+28x