Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Përsëritje 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Roza ka shënuar në tabelën e mëposhtme, moshën e fëmijëve në një park lojërash.

  1. Sa është denduria relative e fëmijëve më të vegjël se 2 vjeç?
  2. Një ditë tjetër, kishte 25 fëmijë në park. Përdorni të dhënat e Rozës për të vlerësuar numrin e fëmijëve të moshës 2 në 4 vjeç që gjenden në park.