Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një çantë gjenden, 12 sfera blu dhe 26 të gjelbra. Nga çanta nxirret rastësisht një sferë. Sa është probabiliteti që sfera të jetë:

  1. blu?
  2. e kuqe?
  3. blu ose e gjelbër?