Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kur pi çaj, Arjani e shoqëron ose me një biskotë, ose me një banane, ose me një mollë. Probabiliteti që ai ta shoqërojë çajin me një frut është 1825\dfrac{18}{25}. Probabiliteti që ai ta shoqërojë çajin me një mollë është 2 herë më i madh sesa me një banane. Llogaritni probabilitetin që Arjani ta shoqërojë çajin:

  1. me një biskotë;
  2. me një banane;
  3. me një mollë.