Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një zar i rregullt është hedhur 60 herë dhe numri 3 ka rënë 14 herë.

  1. Sa është denduria relative e rënies së numrit 3?
  2. Sa është probabiliteti teorik i rënies së numrit 3?
  3. Zari hidhet tani edhe 100 herë të tjera. Çfarë prisni të ndodhë me dendurinë relative të rënies së 3-shit?