Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 1

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 1 të mësimit Aftësohuni: Plani i Biznesit në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Katër shokët duhet të kuptojnë sa janë të gatshëm të paguajnë njerëzit për një vakt me tri pjata. Për këtë, ata bëjnë një anketim pilot duke ndaluar njerëz në rrugë për t'iu bërë pyetjet që kanë përgatitur.

  1. Vizatoni një diagram me shtylla krahasues për të treguar moshën e meshkujve dhe të femrave të anketuar. Përshkruani se çfarë tregon grafiku.
  2. Albi dhe Niki mendojnë se meshkujt janë të gatshëm të paguajnë më shumë për një vakt, në krahasim me femrat. A e mbështesin rezultatet këtë përfundim? Llogaritni mesataret për të argumentuar përgjigjen.