Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 3

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 3 të mësimit Aftësohuni: Plani i Biznesit në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Të shtyrë nga të dhënat që mblodhën nga anketa pilot, shokët vendosën ta zgjerojnë anketimin në një kampion prej 200 personash nga qyteti i tyre. Qëllimi është që në këtë kampion, raporti i njerëzve të grupmoshave të ndryshme të jetë i njëjtë me raportin që ato kanë në të gjithë popullsinë e qytetit. Tabela tregon popullsinë e qytetit sipas grupmoshave. Sa persona nga secila grupmoshë duhet të përmbajë kampioni?