Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një supermarket shet pako të një lloji të ri drithërash. Çdo pako përbëhet nga një amballazhim kartoni, e cila e ka masën 68 g dhe ka brenda 650 g drithëra.

Supermarketi është furnizuar me 50 arka, secila me nga 36 pako. A e kalon ky furnizim masën prej 1000 kg?