Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një katror magjik është një rrjetë katrore numrash, ku çdo numër është i ndryshëm nga tjetri. Shuma e numrave në secilin rresht, kolonë dhe diagonale është e njëjtë. Plotësoni katrorin magjik të mëposhtëm.