Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

anasjelli i një numri nn është 1n\dfrac{1}{n}.

  1. Cili është numri i vetëm i barabartë me të anasjelltin e vet?
  2. Cili është numri i vetëm që nuk ka të anasjellë? Argumentoni përgjigjen tuaj.
  3. Luli thotë se çdo numër pozitiv është më i madh se i anasjelli i vet. Jepni një shembull që hedh poshtë atë që thotë Luli.