Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Vlerësim 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Biçikleta e Aurorës ka rrota me perimetër 2,5 metra. Kur Aurora shkon në shkollë, rrotat rrotullohen 850 herë. Sa e gjatë është rruga që bën Aurora kur shkon në shkollë?