Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Mario mori pjesë në një garë me varka për bamirësi. E gjithë gara ishte 30 km. Sara i dha atij 500 lekë për çdo kilometër të plotë të lundruar. Mario i dha Sarës 200 lekë për çdo kilometër të plotë që ai nuk arriti të lundronte. Ndryshesa u dha për bamirësi. Mario dha 11500 lekë për bamirësi.

  1. Mario bëri kk kilometra. Shkruani një ekuacion në lidhje me kk dhe zgjidheni atë.
  2. Gjeni numrin më të vogël të kilometrave që duhet të plotësojë Mario, në mënyrë që ai të kontribuojë për bamirësi.