Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Vlerësim 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Një katror e ka brinjën ss cm. Një katror tjetër e ka brinjën 2 cm më të vogël. Shuma e syprinave të të dy katrorëve është 200 cm2. Gjeni gjatësinë e brinjës së katrorit të parë.
  2. Dy numra të thjeshtë të njëpasnjëshëm, kanë ndryshesën 6 dhe prodhim 3127. Gjeni numrat.
  3. Formula S=n(n+1)2S=\dfrac{n(n+1)}{2} tregon shumën e numrave 1+2+...+n1+2+...+n. Shuma e numrave nga 1 deri te nn është 5050. Gjeni nn.