Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Vlerësim 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një top tenisi është hedhur vertikalisht lart. Formula h=20t5t2h=20t-5t^2, tregon lartësinë nga toka, tt sekonda pas hedhjes së tij.

  1. Gjeni kohën që ka kaluar deri në çastin që topi është në lartësinë 15 m nga toka. Tregoni pse ka dy zgjidhje të ndryshme.
  2. GJeni kohën që ka kaluar deri në çastin kur topi është në lartësinë 20 m nga toka. Tregoni pse ka vetëm një zgjidhje.
  3. Shkruani një ekuacion të fuqisë së dytë për të gjetur kohën që i duhet topit për të arritur lartësinë 25 m mbi tokë. Jepni dy arsye pse ky ekuacion nuk ka zgjidhje.
  4. Gjeni kohën që ka kaluar deri në çastin kur topi godet tokën. Shpjegoni përgjigjen tuaj.

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.