Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Vlerësim 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gerti pretendon se zgjidhjet e ekuacionit b2+9b+4=0b^2+9b+4=0 janë b=13b=13 ose b=5.04b=5.04. Zgjidhni ekuacionin, duke përdorur formulën me dallor. Përfundimet jepini me 2 shifra pas presjes dhjetore. A kishte të drejtë Gerti?