Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Vlerësim 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni sistemet e ekuacioneve.

  1. {y=x+2y=x2+3x22\begin{cases} y=x+2 \\ y=x^2+3x-22 \end{cases}
  2. {x+y=1x=(y1)212\begin{cases} x+y=1 \\ x=(y-1)^2-12 \end{cases}