Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Vlerësim 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani secilën nga shprehjet e mëposhtme si një thyesë të vetme në trajtë të thjeshtuar.

  1. z36+2z+18\dfrac{z-3}{6} + \dfrac{2z+1}{8}
  2. 72y56y27\dfrac{7-2y}{5} - \dfrac{6y-2}{7}
  3. 4x+1+3x+2\dfrac{4}{x+1} + \dfrac{3}{x+2}
  4. 72p+343p2\dfrac{7}{2p+3} - \dfrac{4}{3p-2}
  5. 2aa2+3a2a+9\dfrac{2a}{a-2} + \dfrac{3a}{2a+9}
  6. 3(2x+1)24(2x+1)3\dfrac{3}{(2x+1)^2} - \dfrac{4}{(2x+1)^3}