Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Syprina e një trapezi jepet me formulën S=(a+b)×l2S = \dfrac{(a+b)\times l}{2}, ku aabb janë bazat e trapezit dhe ll është lartësia. Gjeni syprinën e trapezit, në qoftë se a=2z2a=2z^2b=3z2b=3z^2 dhe l=4zl=4z.