Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Vlerësim 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ana është xx vjeçe.

  1. Ana ka dy vëllezër binjakë, të cilët janë 5 vjet më të vegjël se dyfishi i moshës së Anës. i) Gjeni një shprehje, në trajtë të thjeshtuar, për moshën e të tre fëmijëve së bashku. ii) Faktorizoni shprehjen e gjetur në kërkesën i.
  2. Mosha e babait të Anës është tre vjet më shumë se katërfishi i moshës së Anës. Nëna e saj është dy vjet më e re se babai. i) Gjeni një shprehje, në trajtë të thjeshtuar, për shumën e moshave të prindërve të Anës. ii) Faktorizoni shprehjen e gjetur në kërkesën i.