Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Sa është këndi ndërmjet akrepit të orës dhe akrepit të minutave, kur ora shënon shtatë e pesë?
  2. Suzana thotë se ndërmjet orës 1:05 dhe 1:06, akrepi i orës dhe ai i minutave tregojnë të njëjtin kurs. A është e vërtetë kjo? Argumentoni përgjigjen tuaj.