Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Irena thotë se këndet që mungojnë në figurat e mëposhtme kanë këto vlera:

  1. 46°46\degree
  2. 46°46\degree
  3. 139°139\degree
  4. 41°41\degree
  5. 92°92\degree
  6. 88°88\degree
  7. 128°128\degree
  8. 101°101\degree

Përcaktoni nëse vlera e dhënë për secilin kënd është e saktë.

Gjeni vlerën e saktë për këndet që janë dhënë gabim. Argumentoni përgjigjet tuaja.