Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Vlerësim 3 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Lartësia e një statuje, që në të vërtetë është 288 cm e lartë, në një fotografi doli 19,2 cm e lartë, nga të cilat 8 cm ishin vetëm këmbët e saj. Sa centimetra janë këmbët e statujës së vërtetë?