Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Vlerësim 4 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një menaxher shënon kohën që pjesëtarët e stafit shpenzojnë me postën elektronike personale gjatë orëve të punës.

  1. Ndërtoni një diagram rrethor për të paraqitur të dhënat.
  2. Për këto të dhëna, gjeni: i) modën; ii) mesoren.
  3. Gjeni mesataren aritmetike të kohës që punonjësit shpenzojnë me postën elektronike personale. Përfundimin rrumbullakoseni në sekondën më të afërt.