Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Sonila thotë: "17\dfrac{1}{7}, e rrumbullakosur në përqindjen më të afërt, është 14%." Më pas, Silva tha: "Atëherë, 27\dfrac{2}{7}, në përqindjen më të afërt, duhet të jenë 28%." Argumentoni pse Silva e ka gabim.