Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Beni pyeti shokët e tij të klasës se cilin shërbim e-mail përdorin.

  1. Cili shërbim përdoret nga 20% e vajzave?
  2. Cili shërbim përdoret nga 20% e djemve?
  3. Cilin shërbim përdorin 20% e të gjithë nxënësve?
  4. Beni tha: "Në anketën time, Hotmail-i është njëlloj i preferuar si nga vajzat, ashtu edhe nga djemtë". A ka të drejtë Beni? Argumentoni përgjigjen tuaj.