Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dhimitri ka një pemëtore me mollë. Syprina e pemëtores është 3343\dfrac{3}{4} hektarë. Sot ai duhet të trajtojë 25\dfrac{2}{5} e sipërfaqes për parandalimin e sëmundjeve. Sa është syprina që duhet të trajtojë ai? (Mos përdorni makinën llogaritëse.)