Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një ndeshje futbolli, njëri nga portierët e gjuajti topin nga vija fundore deri në 59\dfrac{5}{9} e gjatësisë së fushës. Nga aty, lojtari tjetër e goditi topin edhe për 720\dfrac{7}{20} e gjatësisë së pjesës së mbetur të fushës. Në qoftë se gjatësia e fushës është 90 metra, edhe sa metra duhen për të arritur te porta kundërshtare? (Mos përdorni makinën llogaritëse.)