Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Vlerësim 5 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Liza mbolli me lule 27% të sipërfaqes së kopshtit të saj. Ajo mbuloi me lule 145.8 m2. Sa është syprina e gjithë kopshtit?
  2. Liza ktheu në oborr* 36% të pjesës që mbeti e pambjellë. Gjeni syprinën e lëndinës në m2 më të afërt.

* Libri ka bërë gabim në përkthim.