Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Vlerësim 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për secilin nga pohimet e mëposhtme, ose provoni që ai është gjithmonë i vërtetë, ose gjeni një kundërshembull për të treguar se është i gabuar.

  1. Shumëzimi i një numri tek me një numër çift është numër tek.
  2. Numrat e thjeshtë kanë një pjesëtues.
  3. Shuma e dy numrave çift është numër çift.
  4. Katrori i çdo numri është më i madh se 0.
  5. Prodhimi i dy numrave të thjeshtë është numër tek.
  6. Shuma e tre numrave të njëpasnjëshëm çift, plotpjesëtohet me 6.
  7. Katrori i një numri nuk është numër i thjeshtë.