Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Vlerësim 6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Çdo formulë është rishkruar në trajtën e dhënë.

  1. a=n2(xhn2)a=-n^2(x-\dfrac{h}{n^2}) atëherë n=haxn=\sqrt{\dfrac{h-a}{x}}
  2. t=(1e1+e)xt=(\sqrt{\dfrac{1-e}{1+e}})x atëherë e=x2t2x2+t2e=\dfrac{x^2-t^2}{x^2+t^2}
  3. 1S=1R+1r\dfrac{1}{S} = \dfrac{1}{R}+\dfrac{1}{r} atëherë S=rRr+RS = \dfrac{rR}{r+R}

Sugjeroni një mënyrë që mund të përdoret për të arritur në trajtën e dhënë.