Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Vlerësim 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Probabiliteti që të bjerë borë gjatë muajit nëntor është 0.10.1. Probabiliteti që të ketë ditë me diell është 0.30.3. A është 0.40.4 probabiliteti që të bjerë borë ose të jetë ditë me diell në muajin nëntor? Argumentoni përgjigjen tuaj.