Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Vlerësim 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një pesëkëndësh i rregullt, dy katrorë dhe një trekëndësh janë bashkuar për të formuar një ruletë si në figurën këtu në anë. Supozojmë se ruleta nuk është e njëanshme.

  1. Gjeni probabilitetin që ruleta të ndalojë në sektorin blu.
  2. Si ndikon supozimi që ruleta nuk është e njëanshme në përgjigjen e kërkesës a?