Matematika 10 - 11: Pjesa I

Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon

Pyetja

Ejona bleu 20 shishe me lëng frutash, nga 4 shishe prej secilës: mollë, boronicë, rrush, portokall dhe ananas.

  1. Ejona merr një shishe rastësisht nga frigoriferi. Sa është probabiliteti që ajo të jetë me lëng molle?
  2. Djali i Ejonës pi të gjitha shishet me lëng portokalli. Ejona merr një shishe rastësisht nga frigoriferi. Sa është probabiliteti që ajo të jetë me lëng rrushi ose ananasi? Jepni përfundimet në trajtën më të thjeshtë.