Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Vlerësim 8 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Probabiliteti që treni të arrijë para orarit është 0.180.18. Probabiliteti që treni të arrijë në orar është 0.310.31.

  1. Një pasagjer thotë se treni është më shpesh vonë, sesa në orar apo para orarit. Ka të drejtë pasagjeri?
  2. Në qoftë se ju bëni 225 udhëtime me tren gjatë një viti, sa herë mund të prisni që ai të jetë në orar?