Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 1.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Diagrami i mëposhtëm tregon se si e ka gjetur Laura ShVP-në e 8 dhe 6.

Shumëfishat e 8 = 8, 16, 24\boxed{24}, 32, 40, 48 ...
Shumëfishat e 6 = 6, 12, 18, 24\boxed{24}, 30, 36 ...

Përdorni metodën e Laurës për të gjetur ShVP-në e 12 dhe 9.