Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Anri thotë: "Të gjithë numrat tek, janë të thjeshtë." Jepni dy shembuj për të treguar që ai e ka gabim.
  2. Ana thotë: "Të gjithë numrat e thjeshtë janë numra tek." Jepni një shembull për të treguar që ajo e ka gabim.
  3. Xhimi thotë: "Zbritni 1 nga çdo shumëfish i numrit 6 dhe gjithmonë do të përftoni një numër të thjeshtë." i) Jepni tre shembuj ku kjo është e vërtetë. ii) Jepni një shembull ku kjo është e gabuar.