Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 1.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Numri 18 mund të shkruhet si 2×3×32 \times 3 \times 3. Ju mund të shpreheni që numri 18 ka tre faktorë të thjeshtë.

  1. Gjeni tre numra, të cilët kanë tre faktorë të thjeshtë.
  2. Gjeni pesë numra, të cilët kanë katër faktorë të thjeshtë.
  3. Gjeni katër numra ndërmjet 100 dhe 300, të cilët kanë pesë faktorë të thjeshtë.
  4. Gjeni një numër dyshifror, i cili ka 6 faktorë të thjeshtë.