Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet:

  1. 42×4242\dfrac{4^2 \times 4^2}{4^2}
  2. 9892×94\dfrac{9^8}{9^2 \times 9^4}
  3. 86:8382\dfrac{8^6 : 8^3}{8^2}
  4. (59×5453×57)2(\dfrac{5^9 \times 5^4}{5^3 \times 5^7})^2
  5. 63×6465:63\dfrac{6^3 \times 6^4}{6^5 : 6^3}
  6. (89:82)387:82\dfrac{(8^9 : 8^2)^3}{8^7 : 8^2}