Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni sa më thjesht të jetë e mundur shprehjet:

  1. 42×33×424^2 \times 3^3 \times 4^2
  2. 85×72:828^5 \times 7^2 : 8^2
  3. 62×53×62×536^2 \times 5^3 \times 6^2 \times 5^3
  4. 54×23:525^4 \times 2^3 : 5^2
  5. 95×72×(72×92)39^5 \times 7^2 \times (7^2 \times 9^2)^3
  6. 82×56×(83:53)48^2 \times 5^6 \times (8^3 : 5^3)^4
  7. (93×25:23×92)2(9^3 \times 2^5 : 2^3 \times 9^2)^2
  8. 34×85×34×823^4 \times 8^5 \times 3^4 \times 8^2