Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet:

  1. 64×5462×52\dfrac{6^4 \times 5^4}{6^2 \times 5^2}
  2. (78×56)353×72\dfrac{(7^8 \times 5^6)^3}{5^3 \times 7^2}
  3. 87×8532×85\dfrac{8^7 \times 8^5}{3^2 \times 8^5}
  4. 43×(45×5943×57)24^3 \times (\dfrac{4^5 \times 5^9}{4^3 \times 5^7})^2
  5. 69×7567×73×62\dfrac{6^9 \times 7^5}{6^7 \times 7^3} \times 6^2
  6. 43×76×4544×73×724^3 \times \dfrac{7^6 \times 4^5}{4^4 \times 7^3} \times 7^2