Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përdorni makinën llogaritëse për të gjetur vlerën e shprehjeve të mëposhtme. Jepini përfundimet me dy shifra pas presjes dhjetore (kur është e përshtatshme).

  1. (-3,9)2
  2. 2,12
  3. (-0,7)2
  4. 13,252
  5. (-5,4)3
  6. 9,93
  7. (-0,1)3
  8. 16,853
  9. π3\pi^3