Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 1.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e secilës prej shprehjeve të mëposhtme.

Për shembull: 53=5×5×5=1255^3 = 5 \times 5 \times 5 = 125.

  1. 424^2
  2. 434^3
  3. 252^5
  4. 10210^2
  5. 10310^3
  6. 333^3
  7. 232^3
  8. 323^2